Bevallen onder zelfhypnose: ‘Het was wonderbaarlijk’


Een aardig bericht op NU.nl. Hierin wordt vertelt over de methode van de onlangs overleden Amerikaanse Marie Mongan.

Ook wij zijn ooit begonnen met een de cursus HypnoBirthing volgens haar methode. Al snel hadden we het idee dat we meer over de verloskunde theorie wilde onderwijzen aan onze cliënten. Dit doen we nu in onze huidige cursus. Het is als het ware HypnoBirthing Plus.

We beloven geen pijnloze bevalling en leren onze cursisten dat het persen echt een klus is, dit in tegenstelling met Marie Mongans methode. We hebben een gedegen wetenschappelijke onderbouwde cursus opgezet die zeer gewaardeerd wordt door onze cursisten en collega’s op de werkvloer.  Sinds kort hebben we een workshop voor verloskundigen die geïnteresseerd zijn en ook zij zijn zeer enthousiast.

En hoe kijken de medici naar het fenomeen hypnobirthing? De beroepsgroep gynaecologen heeft er geen officieel standpunt over. Gynaecoloog Koen Deurloo van het Diakonessenhuis in Utrecht wel. Alles wat een vrouw helpt ontspannen tijdens de bevalling is aan te raden, zegt hij. “We hebben hier nu ongeveer vijf jaar ervaring mee. We werken samen met verloskundigen die hierin zijn gespecialiseerd, en er is geen reden om deze effectieve ontspanningstechniek niet te gebruiken als zwangere.”

Het enige, zegt Deurloo, is dat als vrouwen moeten omschakelen van volledige rust naar de actieve fase van de bevalling; het persen in de uitdrijvingsfase, dat dit wat langer kan duren. “Maar dat brengt het kindje of de moeder niet in gevaar.”

We waarderen deze samenwerking van Dr Deurloo.

Lees hier het hele artikel op NU.nl:

https://www.nu.nl/gezondheid/5952957/bevallen-onder-zelfhypnose-het-was-wonderbaarlijk.html

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *