Angst voor de bevalling

juni 18, 2020

Wonder

Angst voor de bevalling lijkt toe te nemen. Een groot percentage van de zwangeren zag al als een berg tegen de bevalling op. Maar dat is in deze onzekere coronatijd niet afgenomen. Het is goed om te weten dat angst je zeker niet gaat helpen tijdens de geboorte. Een baby krijg je namelijk vaak als je rustig en ontspannen bent. Daarom beginnen bevallingen meestal in de rustige nacht. Hoeveel baby’s zijn er niet in de nacht of vroege ochtend geboren.

Wat kan je doen als je die angst of onzekerheid voor de bevalling hebt? Het is goed om je te realiseren waar de onzekerheid vandaan komt. Waren er veel horrorverhalen van vriendinnen en kennissen? Of heb je moeite met loslaten en wil je graag alles onder controle hebben? In onze cursus bespreken we uitgebreid aspecten van angst en ook wat het met je kan doen. Nog belangrijker… wat het effect daarvan is op de bevalling.

We dromen allemaal van een lieve baby en een gezellig kraambed. En dat is ook wat velen mogen meemaken. Het kiezen van een goede zwangerschapsbegeleiding kan je enorm helpen om ook een goede bevalling te beleven. Dan weet je wat er kan gebeuren en hoe je op bepaalde dingen kan reageren. Je weet dan wat je kan vragen om het meer naar je zin te hebben tijdens de bevalling. Je begrijpt dan hoe je kan ontspannen, waar je ook bent. Ja, als je dat allemaal weet, dan ben je al een heel eind op weg.

Je kan het maar 1 keer doen. Het krijgen van je eerste of tweede of derde kind. En elke ervaring zou je het gevoel moeten geven dat je het goed hebt gedaan. Bereid je daarom goed voor en volg een cursus die jou en je partner bij de hand neemt en je alles leert wat er te leren valt.

Neem eens een kijkje op onze website en schrijf je in en vergeet niet om gratis te luisteren naar onze podcast.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.