Babynamen

juni 22, 2020

Wat zegt je naam?

Welke naam geven jullie de baby mee? Alhoewel geen item in onze cursus toch een belangrijk onderwerp van vele gesprekken tussen aanstaande ouders. Soms ook aanleiding tot pittige discussies. De naam die je meekrijgt is ook direct een onderdeel van je persoonlijkheid. Wij komen in onze cursus vele babynamen tegen.

De meeste mensen sturen ons een geboortekaartje toe met daarop de prachtigste namen. Ook de klassiekers doen het nog steeds goed. Emma, Eva en Sophie blijven voor meisjes onverminderd populair. Vorige week kregen we op één dag ineens twee totaal verschillende geboortekaartjes met daarop dezelfde naam op de voorkant, Benthe. Hoe toevallig is dat. Hele lijsten vind je via Google. Wat denk je van een lijst met babynamen bohemian style of een vintage namenlijst?

Zo véél tijd als mensen kwijt zijn met de, niet onbelangrijke, taak van namen zoeken. Zo weinig tijd besteden de zwangeren aan het voorbereiden van het leven met het nieuwe gezin straks. Ouderschapscursussen worden nog niet en masse gevolgd.

Terwijl als je een jonge pup in huis neemt het bijna vanzelfsprekend is dat je ook een puppycursus volgt. En na de puppycursus kun je nog verder trainen. Wij mensen worden geacht al vanuit onszelf te weten wat je moet doen als de baby thuis komt.

Toch is niets minder waar. Ouders kunnen best wat hulp gebruiken. Niet alleen met praktische zaken. De emotionele kant van ouder worden belichten we ook. En we praten over veilige hechting met jullie baby. Hoe groeit hij/zij op tot een zelfverzekerde volwassene onder jullie hoede. Onder jullie dak.

Het klinkt voor ons daarom logisch dat ieder die een kindje verwacht, ook een cursus volgt. Wij hebben in onze (online) zwangerschapscursus een gehele module gemaakt ter voorbereiding op de komst van jullie baby in jullie gezin. Dit vooral omdat een naam niet het enige en zeker niet het belangrijkste ingrediënt is dat de identiteit bepaalt.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.