Bevallen onder hypnose: ‘Het was wonderbaarlijk’

juli 11, 2019

Hypnobirthing

Bevallen onder hypnose is niet veel anders dan ontspannen en loslaten tijdens de bevalling. Laten wij hier nou een perfecte cursus voor hebben  gemaakt. Ooit begonnen wij met een cursus HypnoBirthing. Dit was geheel volgens de methode van Marie Mongan. Al snel merkten we dat deze methode niet geheel bij ons paste. Dat we meer tips en tricks met onze cliënten wilden delen. Vooral verloskundig praktische tips. Ook meer van onze beval ervaringen wilden vertellen. Dus dit doen we nu allemaal in onze huidige cursus. Het is als het ware Hypnobirthing Plus.

De SubSense aanpak

We hebben aan de ene kant een degelijke onderbouwde cursus opgezet. Aan de andere kant is het juist een hele praktische cursus. Deze aanpak wordt erg gewaardeerd door onze cursisten. Oud cursisten hebben over het algemeen een positieve geboorte ervaring. Ze wisten door onze cursus waar ze aan toe waren. Ze hadden verschillende manieren om zich te ontspannen. Tijdens de cursus kregen ze allerlei tools. Dit gaf veel houvast. Daarom wisten ze wat te doen tijdens de ontsluiting. En ook hoe het ging met het persen. Wat ze konden vragen aan de verloskundige of gynaecoloog.

Wat vinden de verloskundige hulpverleners van bevallen onder hypnose?

Onze collega verloskundigen op de werkvloer zijn positief over SubSense. En hoe kijken de medici naar het fenomeen hypnobirthing? De beroepsgroep gynaecologen heeft er geen officieel standpunt over. Gynaecoloog Koen Deurloo van het Diakonessenhuis in Utrecht wel. “Alles wat een vrouw helpt ontspannen tijdens de bevalling is aan te raden. We hebben hier nu ongeveer vijf jaar ervaring mee. We werken samen met verloskundigen die hierin zijn gespecialiseerd. Er is geen reden om deze effectieve ontspanningstechniek niet te gebruiken als zwangere.”Het enige, zegt Deurloo, is dat vrouwen moeten omschakelen van volledige rust naar de actieve fase van de bevalling. “Het persen in de uitdrijvingsfase, dat dit wat langer kan duren. “Maar dat brengt het kindje of de moeder niet in gevaar.”

Onze samenwerking met dokter Deurloo waarderen we enorm.

Lees hier het hele artikel op NU.nl:

https://www.nu.nl/gezondheid/5952957/bevallen-onder-zelfhypnose-het-was-wonderbaarlijk.html

Ben je ook geïnteresseerd in onze aanpak. Inschrijven is gemakkelijk en je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.