Bringing Baby Home


Nieuw in Nederland:

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen die er optreden in de relatie en in het leven van de jonge ouders. Een thema dat enige tijd geleden door de politiek is opgepakt omdat het aantal scheidingen in Nederland enorm toeneemt. Er is vraag naar cursussen die ouders hierover voorlichten.                                                                                                            SubSense integreert onderdelen van de cursus Bringing Baby Home in onze  cursus. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat een goede relatie tussen ouders emotioneel stabiele adolescenten voortbrengt (Suh et al, 2016).

Een module van Bringing Baby Home (BBH) wordt vanaf voorjaar 2016 aangeboden in de reguliere cursus van SubSense.

BBH is een van oorsprong Amerikaanse evidence based cursus ontwikkeld door Dr John en Dr Julie Gottman.

Uit langdurig onderzoek blijkt dat 67% van alle jonge ouders in het eerste jaar na de geboorte van hun baby, een sterke vermindering van hun geluksgevoel ervaren en relatieproblemen doormaken.

In de cursus krijgt men tools en tips wat betreft ontspannen ouderschap, het versterken van de band tussen de ouders en hechting met en van de baby waardoor voorkomen kan worden dat de relatie onder grote spanning komt te staan.

“Het grootste cadeau dat je je baby kan geven is een goede relatie tussen beide ouders”.