De beste zwangerschapscursus

juni 17, 2020

Wat is het beste voor ons?

Als je zwanger bent zoek je natuurlijk de beste zwangerschapscursus. Maar wat is dat eigenlijk en hoe vind je die dan? Er zijn verschillende cursussen die je kunt kiezen. Het is voor jou als zwangere belangrijk te bedenken wat bij je past. En wat verwacht je van een goede zwangerschapscursus?

Een goede zwangerschapscursus betekent voor ieder wat anders. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal ingredi├źnten die in elke cursus horen te zitten. En je mag ook verwachten dat de informatie die je van de cursusleider krijgt ook klopt. En dat het aansluit bij de verloskundige zorg in jouw regio.

Wat we van onze cursus kunnen vertellen is het volgende. Wij zijn allebei verloskundigen. In die functie hebben we honderden zo niet duizenden bevallingen begeleid. Ook weten we waar zwangeren mee zitten. Of waar ze vragen over hebben. Wij vinden het ook erg leuk om onze ervaringen te delen. Onze cursisten vinden dit erg leuk en leerzaam.

Wat wij ook belangrijk vinden is de betrokkenheid van de vader tijdens de zwangerschap. Samen voorbereiden geeft het beste resultaat. En het maakt een heel goed bevallingsteam van de aanstaande ouders. Vaders worden door ons goed voorbereid op het begeleiden van de zwangere.

Een goede theoretische onderbouwing van hoe alles werkt tijdens de geboorte is ook super belangrijk. Jullie moeten toch weten wat je te wachten staat. En ook wat je kan vragen aan de verloskundige of gynaecoloog. Wij geven jullie info over alles wat jullie tegen gaan komen. Zodat alles al bekend voorkomt en jullie niet zal overvallen.

Ten slotte het belangrijkste onderdeel misschien wel. We leren de zwangere om zich goed te kunnen ontspannen tijdens de ontsluiting. Door het oefenen in de (online) lessen met de ademhaling komt het lichaam al in een rustiger tempo. We luisteren naar scripts waarin je helemaal kan loslaten. Dit moet je natuurlijk wel oefenen. En dat doen we dan ook met jullie.

Al deze onderdelen samen zorgen voor vertrouwen. Vertrouwen in de komende bevalling. Samen voorbereiden in vertrouwen is de beste zwangerschapscursus die je kan vinden. We wensen jullie een mooie geboorte ervaring.

Ook nog op zoek naar gratis info over de bevalling? Luister naar onze podcast.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.