Mama’en

juni 22, 2020

Online in gesprek met Nina Pierson

Sommige zwangeren lezen alles wat los en vastzit over de zwangerschap. Van week tot week gebeurt er zoveel in die opbollende buik. Terwijl jouw buik groeit, groeit ook het mama worden. Hierbij helpt het zeker om veel te lezen. Om vooral ervaringen te horen van anderen. Toch sluipt hier een klein addertje onder het gras. Want waar je zeker geen behoefte aan hebt zijn de negatieve geboorte ervaringen. Laat mama’en, het boek van Nina Pierson nou juist volstaat met positieve verhalen. Verhalen die jou als (aanstaande) moeder doet groeien naar mama zijn of worden.

SubSense werkte mee

Mama’en is meer dan een bundel mooie verhalen met ervaringen van andere mama’s. Het is een lijvig boek met allerlei tips die je als mama graag hoort. Het is zeker ook een boek dat jou als moeder sterkt of in t Engels ‘empowerment’ geeft. Vrouwen voor vrouwen. We komen al te weinig in aanraking met elkaar. De gemeenschapszin van weleer waarin moeders, tantes en andere belangrijke vrouwen elkaar voorlichtten en ervaringen met elkaar uitwisselden is tegenwoordig minder gemakkelijk te vinden.

We leven in een samenleving die meer individueel is en zeker met de coronamaatregelen is het niet gemakkelijk om lotgenoten te vinden.

Wat doe je als zwangere dan? Je leest boeken, luistert podcasts en je laat je in een goede zwangerschapscursus voorlichten. Nina en haar partner zijn bij ons geweest om de komst van hun tweede dochter voor te bereiden. Erg leuk om dat ook in haar boek terug te vinden. Op de dag van de lancering van mama’en hebben we meegewerkt aan de live stream op haar instagram account.

Als we je maar één tip mochten geven over een zwangerschapscursus dan kiezen we voor het samen doen. Betrek je partner erbij want net als het mama’en waar je naartoe groeit, is papa’en ook iets waar je naartoe kan leven. Dus mama’s en papa’s in spé, jullie zijn welkom bij ons.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.