Niet goed, geld terug

november 2, 2021

Waar voor je geld!

De bevalcursus van SubSense werkt met het principe: niet goed, geld terug. Dat betekent dat je het volledige bedrag terugkrijgt als je niet tevreden bent met de kwaliteit van onze geleverde dienst. De bevalcursus dus. Je moet er wel even wat moeite voor doen want we willen dan ook weten waarom het niet bevalt. Gelukkig is het nog niet voorgekomen dat men zich hierop wilde beroepen.

Niet goed, geld terug hebben we in het leven geroepen omdat mensen soms wat aarzelden vanwege het aspect van de hypnobirthing die in onze lessen terugkomt.

Gefocuste concentratie

Men denkt wel eens dat hypnose zweverig of eng is maar dit misverstand is na de eerste bijeenkomst direct van de baan. Hypnose is niet meer dat een ‘modus’ waarin onze hersenen en wij dus geestelijk verkeren. Ben je erg actief op een bepaald moment, slaap je of ben je geconcentreerd aan het luisteren naar muziek? Bij elke ‘modus’ passen een bepaald type hersengolven. Hersengolven die ook uitgezonden worden als je ‘in hypnose’ bent. Het klinkt gek misschien maar wij allen maken dat dagelijks mee. Hypnose is niet meer dan een zeer gefocuste concentratie. Hierdoor vergeet je even al het andere om je heen en reageer je niet wanneer je dat niet nodig vindt. Lees je wel eens een roman? Of ‘zit’ je in een film? Dan weet je waar ik het over heb. Je keert je een beetje in jezelf. Er zijn veel meer voorbeelden van hypnose in het dagelijks leven te vinden.

Medische hypnose

Medisch gezien is er de laatste jaren veel onderzoek naar gedaan. Hypnose wordt in sommige ziekenhuizen gebruikt bij kleine ingrepen, bij het prikkelbare darmsyndroom https://www.umcutrecht.nl/nieuws/helpt-hypnose-tegen-prikkelbare-darm-syndroom of bij bevallingen https://www.icthealth.nl/nieuws/virtual-reality-zorgt-voor-minder-pijn-tijdens-bevalling/. Het fenomeen is dus niet zo zweverig als waarvoor het werd aangezien.

Ook tijdens de bevalling kun je leren om je over te geven aan alle hormonen die je van moeder natuur krijgt als de geboorte inzet. Dit doe je door de aangeleerde ademhalings- en ontspanningstechnieken. Een goede ontspanning betekent echter geen pijnloze bevalling? Voor elke bevalling is dat anders. Moeder natuur laat zich niet leiden door een geboorteplan of wat dan ook. Maar jezelf voorbereiden, is meer dan het halve werk.

Vertrouwd met de materie

Een bevalcursus https://www.subsense.nl/groepscursus/ is natuurlijk niet compleet zonder goede theoretische inhoud. De ontsluiting, de geboorte, het kraambed komen uitgebreid aan bod. We hebben modellen, de kruk, het instrumentarium, allemaal in onze cursusruimte. Hierdoor raken jullie vertrouwd met de materie. Ook geven we tips voor als het anders gaat dan dat jullie hadden gehoopt. Reviews en geboorteverhalen die mensen ons schreven laten ons zien dat de cursus niet alleen werkt bij ongecompliceerde geboortes. Zeker ook bij medische ingrepen horen we terug dat men met een goed gevoel op de bevalling terugkeek. Ook al ging het anders dan het “perfecte plaatje”. Een goede voorbereiding helpt altijd. Voor de bevalling is er geen niet goed, geld terug principe. Je kunt je dus maar beter wagen aan een gedegen cursus. Je doet jezelf en je baby een groot cadeau. De investering in tijd en geld is het meer dan waard.

Zoek je een geschikte bevalcursus, zoek naar een cursus die je samen kan volgen en kijk naar de achtergrond en ervaring van de cursusleider.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.