Nuchtere kijk op hypnobirthing

juni 20, 2020

Door ontspanning bereik je meer

Wat horen we dat toch vaak: ‘”hypnobirthing is niets voor ons” of “dat zweverige gedoe, niets voor mij”. Wij willen dit grote misverstand graag uit de weg ruimen. We vinden dat je jezelf enorm tekort doet als je star blijft vasthouden aan vastgeroeste denkbeelden en meningen. Want wij hebben een zeer nuchtere kijk op hypnobirthing.

Maar hypnose dan? Daar geloof je toch niet in? Laten wij je vertellen dat hypnose uitstekend past bij de bevalling. Hypnose is een ‘groot’ woord voor diepe ontspanning. Ja, en dat is best een opgave. In onze snelle wereld al helemaal. Waar haal je die ontspanning vandaan? Het begint met bewustwoording. Je moet gaan begrijpen waarom een diepe ontspanning bij de bevalling past. Dan ga je onderzoeken hoe jij het best ontspannen kan worden én blijven. Door te oefenen met verschillende ‘reset’ momenten bij ons in de cursus, slijt dit in je systeem in. Het zenuwstelsel gaat dit dan steeds sneller herkennen en oppakken.

Onze missie is zoveel mogelijk vrouwen te helpen om ontspannen de bevalling in te gaan en de mannen/partners te leren observeren wat hun dame nodig heeft om ontspannen te blijven. We hebben daar een zogenaamde gebruiksaanwijzing voor gemaakt. Het is dan een kwestie van kiezen uit de verschillende opties wat bij je past.

Niet zweverig

Samen leren te ontspannen

Wij ontkrachten het zweverige van hypnose al direct in de eerste les. Zowel online als real life. Ook de online zwangerschapscursus samen met het ontspanningspakket zal een echte eye-opener zijn. Eventuele vooroordelen over zweverigheid nemen we snel weg. Het is pure biologie: gespannen vrouwen bevallen niet gemakkelijk. Help de natuur een beetje door te doen wat jij wél kan beïnvloeden. En op die manier de geboorte van jullie kindje niet in de weg te staan. Toevallig is er net een goed artikel over verschenen in de ouders van nu.

Gun jezelf en je baby de beste voorbereiding op je bevalling en neem een kijkje op onze website. Er zijn verschillende mogelijkheden waarin je kennis kan maken met onze nuchtere kijk op hypnobirthing. Wij van SubSense weten zeker dat je er bij ons geen spijt van krijgt.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.