Online zwangerschapscursus

juni 17, 2020

In je eigen tijd de cursus volgen

Ook bij SubSense zaten we met de handen in het haar toen de coronamaatregelen in maart werden aangekondigd. Het betekende voor ons dat we onze live cursus niet meer mochten geven. Maar bij de pakken neerzitten is niets voor ons. En we gunden zwangeren een goed voorbereiding op de aanstaande geboorte. Een online zwangerschapscursus was de oplossing.

Maar hoe maak je online lessen nou leuk en levendig? Het moet wel boeien tot het laatste moment. Voor zowel de zwangere en ook voor haar partner. Toen we met de dames van KoffieCo de podcast praatten, wisten we dat er een oplossing was. We mochten de studio en apparatuur van hen lenen! Ze hielpen ons met onze eerste stapjes in een voor ons nieuwe wereld. De wereld van multimedia. Onze online cursus voor aanstaande ouders is toen een podcast met visuele ondersteuning geworden.

Onze vier bijeenkomsten zijn omgezet naar acht online delen die door aanstaande vaders en moeders samen bekeken en beluisterd worden. Met filmpjes, plaatjes, muziekjes en ontspanningsoefeningen. Serieus maar soms ook met een knipoog. In onze online zwangerschapscursus leggen we de hele theorie op duidelijke en speelse wijze aan jullie uit. De reviews van onze cursisten zijn erg positief. De eerste baby’s van de online cursus zijn al geboren. We zijn hier uiteraard heel blij mee.

En zijn er vragen of dingen onduidelijk in de cursus? Bel of mail ons dan gewoon. Ook is het mogelijk om als extra één privesessie te boeken bij ons. We helpen jullie graag om van jullie aanstaande bevalling een hele mooie ervaring te maken.

Ook geïnteresseerd in onze gratis podcast die onze maar eigenlijk elke zwangerschapscursus ondersteunt.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.