Ontspannen ouders geven ontspannen baby’s 2


Kijk haar nou liggen, onze eerste herkenbare SubSense baby!

Zo ontspannen, mede omdat haar ouders terugkijken op een prima geboorte.

We krijgen regelmatig te horen via onze cliënten, dat de zorgverleners die bij de geboorte aanwezig waren, erg onder de indruk waren van de rust die er tijdens de geboorte was.

En natuurlijk gaat het ook wel eens anders dan ideaal, maar ook dan vertellen de nieuwe ouders ons dat ze terug kijken op een geboorte waar ze zelf zeer bij betrokken waren. Ze hebben gericht vragen kunnen stellen en ze hebben echt als team gewerkt.

Doordat ze de cursus hebben gevolgd weten ze hoe het hele geboorte proces gaat en zijn er weinig verrassingen. Hoe fijn is dat?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Ontspannen ouders geven ontspannen baby’s

 • Anne

  Ons kindje was helemaal niet zo ontspannen terwijl de bevalling fantastisch was (thuis!). Ik vind het altijd een moeilijke zin om me toe te verhouden. Waren we dan niet ontspannen genoeg? Ligt het aan ons dat ons kindje totaal niet ontspannen was/is? Het wordt zo gemakkelijk gezegd… Bij de eerste waren we trouwens wel in de stress met alle toeters en bellen die je je maar voor kunt stellen en gek genoeg was ons eerste kindje het meest ontspannen meisje dat je je maar voor kunt stellen.

  • admin Bericht auteur

   Beste Anne,

   Bedankt voor je reactie op ons blog: “Ontspannen ouders geven ontspannen baby’s”.

   In beginsel helpt het ontspannen zijn van ouders bij de stressvolle aanpassingen die een pasgeboren baby ervaart. In een onderdeel van onze cursus, het stuk ”Bringing baby home”, gaan we in op verschillende aspecten hiervan en geven we tips en adviezen.
   Natuurlijk kunnen er meerdere redenen zijn waarom baby’s huilen en niet ontspannen zijn. Soms is er een lichamelijke oorzaak maar vaak is het wennen aan de “buitenwereld’ en het alleen zijn de reden. Het is voor de ouders, die hun baby het beste kennen, soms heel moeilijk om achter de oorzaak te komen van de onrust van de baby. Elke baby is anders en heeft een eigen karakter. De ene baby wil de hele dag bij een verzorger zijn en vastgehouden worden en de andere slaapt tevreden in het wiegje. Een onrustige, huilende baby kan heel zwaar zijn voor jonge ouders. Baby’s hebben niet hetzelfde bioritme als oudere kinderen en volwassenen. Ze hebben soms helemaal geen ritme. Ook hier gaan we op in tijdens de cursus. Jullie zullen vast al veel geprobeerd hebben om jullie kindje te laten ontspannen en als je toch nog tips wilt of erover wilt praten dan mag je een van ons altijd even bellen.
   We hopen dat je je niet aangesproken voelt door bovenstaande slogan. Het jonge ouderschap, en zeker met nog een kindje thuis rondlopen is al zwaar genoeg.

   Met vriendelijke groeten,

   Marjolijn en Anita