Opnieuw verliefd

juni 18, 2020

Did you give your 6 second kiss today?

Hand in hand lopen ze over het pad naar hun auto. Opnieuw verliefd. Wat gebeurt er toch met de stellen die onze cursus hebben gevolgd. Na vele uren theorie over ontsluiting en wat te doen. Na uren ontspannen op vele manieren, komt dan ook de les over verbinding.

Er wordt uit een prachtige beker gedronken. ” Did you give a six second kiss today?”. En al snel vraagt iemand wat dit inhoudt. In de eerste les vragen we dan nog even geduld tot we het gaan hebben over de band tussen de aanstaande vaders en moeders. Als die goed zit is het zaak om dat in elk geval zo te houden. Of misschien kan die band zelfs verbeteren.

Alles wat je bezit heeft onderhoud nodig. Je huis, je bedrijf, je auto maar zeker ook je relatie. Dat geldt voor iedere relatie maar die met je eigen levenspartner is het meest van belang. En als jullie een kindje verwachten dan is de noodzaak tot onderhoud nog meer van betekenis . We weten namelijk dat het grootste cadeau dat je je kind kan schenken een goede relatie is met elkaar. Ook weten we dat het tegelijktijd een behoorlijke uitdaging is. Want onderhoud kost tijd en inzet. Laat dat nou net best moeilijk zijn als je net een baby hebt en je handen vol aan alles wat daarbij komt kijken.

Voor ons van SubSense een uitdaging om hier met jullie over te praten. Om jullie in ieder geval in te laten zien dat jullie in elkaar moeten blijven investeren. Afspraakjes maken, ook zonder de baby. Elkaar blijven zien met de ogen van toen. En het mooie is dat we jullie na de les weg zien lopen. Voorzichtig pakt hij haar hand. Opnieuw verliefd.

Quote van een cursist: “We waren al een goed team maar deze cursus heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht”.

Meer weten luister ook onze podcast.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.