Wij zijn Marjolijn & Anita

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.

Een belangrijk onderdeel van de SubSense filosofie is dat de methode nooit strijdig mag zijn met de medische begeleiding. De cursus van SubSense ligt in het verlengde van de verloskundige zorg in Nederland. Wij staan voor een reële kijk op de geboorte en alles wat daarmee samenhangt.

Proud to be a midwife.
What's your superpower?

Marjolijn Stapel

Mensen die mij beter kennen omschrijven me als een enthousiast persoon met een zonnig karakter die gaat voor kwaliteit. 

Ik ben sinds 1988 altijd werkzaam geweest als verloskundige, de eerste 14 jaar in het ziekenhuis en 12 jaar in de thuis situatie. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het maken van de screeningsecho’s; onder andere de 13 en 20 weken echo.

Bij SubSense ben ik o.a. de aanjaagster van onze podcast.

Samen met mijn man zijn we trotse ouders van een volwassen zoon en dochter en heb ik als hobby onze jachthond waar ik veel buiten mee ben. 

Anita Hoogendoorn​

In het dagelijks leven hou ik me graag bezig met onderwerpen over gezondheid en meer specifiek de gezondheid van vrouwen. Het uitpluizen van wetenschappelijke artikelen hoort daarbij.  Ik schrijf graag over de bevallingen die ik sinds 1988 heb mee mogen maken. Ook in de blogs op de site kan ik me uitleven.

Ik vind het fijn om de ervaring en kennis die ik als verloskundige heb opgedaan, door te geven aan jonge ouders. Ik werk ook als assistente in een huisartsenpraktijk waar ik 1 dag per week te vinden ben.

Wonend in Bilthoven geniet ik van de wandelingen met de honden. Onze inmiddels volwassen dochters komen graag thuis om gezellig met elkaar samen te zijn.

INSPIRATIE

Luister naar onze podcast!

In onze podcast gaan we jullie voorlichten over onderwerpen die je als aanstaande ouders graag wilt weten. Het zijn onderwerpen die regelmatig in onze cursus naar voren komen en die leuk zijn om meer over te weten.
Naar de Podcast!

Benieuwd naar hoe we jou kunnen helpen?