Podcast voor zwangeren

mei 8, 2020

Vind ons op Spotify, Podbean en de Socials

Het moest er van komen: een podcast voor zwangeren. Zonder poespas en geheel gratis. Altijd en overal te beluisteren. Gewoon wanneer en waar het jullie uitkomt.

Met veel plezier en liefde voor ons vak werken wij aan ons nieuwe medium. Een zwangerschapspodcast. Via deze podcast willen we zo veel mogelijk aanstaande ouders voorzien van juiste informatie. Het resultaat is een aangenaam gesprek tussen twee voormalig verloskundigen. We hebben veel ervaring met bevallen. Die hebben we begeleid zowel in het ziekenhuis als thuis. Onder het uitwisselen van onze ervaringen krijgt de luisteraar veel info. Allerlei items die voor aanstaande ouders interessant en actueel zijn behandelen wij. De topics halen wij gedeeltelijk uit onze cursus. We behandelen die topics in de podcast en breien deze verder uit. Terwijl we ook putten uit de vragen van onze cursisten. Sommige vragen liggen erg voor de hand maar andere vragen verrassen zelfs ons.

De topics die we behandelen zijn gebroken vliezen, de navelstreng, de placenta, ontspannen bevallen en inleiden op een natuurlijke manier. Ook willen we graag verschillende professionals interviewen die in het vakgebied van de geboortezorg werken. We denken zelf aan collega verloskundigen, influencers, gynaecologen, draagdoek consulenten en lactatiedeskundigen. Het nieuwste idee is om ook ouders te interviewen die bij ons de cursus hebben gedaan. Wat hebben ze eraan gehad? En wat zijn hun tips voor jullie? Maar als jullie ook ideeën hebben over eventuele onderwerpen of leuke gasten die we moeten interviewen dan horen we dit heel graag. Wij denken dat onze podcast voor jullie zwangeren een mooie aanvulling is op een eventuele zwangerschapscursus. Of jullie die nu bij ons of bij een andere cursusleider volgen.

Jullie kunnen ons via de website bereiken. En voor onze podcast klik je toch gewoon even dubbel.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.