Professioneel scripts inlezen

februari 16, 2018

Vandaag waren we samen in Studio Down Under in Hilversum. Daar zijn we terecht gekomen voor een introductie in het professioneel scripts inlezen.

We kwamen niet in de eerste de beste studio, want dit is de studio waar onder andere Marco Borsato zijn hits opneemt. Met de kwaliteit van het geluid zal het dan wel goed zitten.

Silvan van der Tang, de eigenaar van de studio, stelde ons op ons gemak. Waardoor het inspreken vlotter ging dan verwacht. Na een aantal takes is ons ‘paradepaardje’ vastgelegd en kon Silvan de muziek eronder mixen. Ons paradepaardje is een script dat de Bergbeklimming heet. Hiernaar luisterend, is het mogelijk om je geest en ook het lichaam volkomen te ontspannen. Ontspannen door met focus en aandacht geconcentreerd te zijn. Gefocust op het verhaal met daaronder de ontspannende klanken van muziek. Behalve de Bergbeklimming hebben we nog een aantal andere fijne scripts die we in  de zwangerschapscursus, op basis van hypnobirthing, gebruiken. Voor elke fase van de geboorte weer een ander script. Door regelmatig te luisteren naar deze verhaaltjes met muziek leer je het lichaam los te laten. En zich te laten meevoeren langs de zee tijdens een imaginaire wandeling. De brekende golven dan de branding ontbreken dan niet. En hoorde je daar een meeuw roepen?

Hoe dit allemaal in z’n werk gaat, leggen we jullie haarfijn uit in de lessen. En in de tussentijd gaan wij door met het professioneel inlezen van onze mooie scripts.

Behalve scripts als geluidsondersteunend materiaal bij de cursus, is er nu ook de gratis podcast voor aanstaande ouders. Gaan jullie ook luisteren?

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.