Tips voor aanstaande vaders/partners

juni 16, 2020

Ben je als aanstaande vader/partner van een zwangere ook zo benieuwd hoe je kan helpen? Zoek je misschien wel een vaderschapscursus? Tips voor aanstaande vaders/partners. Die hebben wij genoeg: goed en bruikbaar tijdens de bevalling en in de periode daarna.

Een zorgzame vader worden…

Spannend

Vaak wordt vergeten dat de zwangerschap ook voor toekomstige vaders/ partners een spannende en belangrijke periode is. Veel zwangerschapscursussen betrekken de vader/partners slechts zijdelings. Dat is een gemiste kans. Net als de zwangere vrouw zitten jullie ook in een veranderproces. Ben je nog op zoek naar een voorbereidende zwangerschapscursus? Let dan vooral op de rol die jullie wordt toebedeeld tijdens de cursus.

SubSense betrekt jullie als vader/partner bij de gehele cursus. Het is meer een cursus voor aanstaande ouders dan alléén een zwangerschapscursus. De zwangerschap wordt zo werkelijk jullie gezamenlijke ervaring. Hierdoor ontstaat een echt en hecht team. De vader/partner heeft een ondersteunende rol. Dit is essentieel zo blijkt uit onderzoek. Het vergroot de kans op een ontspannen geboorte.

Veel vaders/partners willen graag ondersteunen maar kennen de tips en trics niet. Niet zelden komen vaders/partners de eerste bijeenkomst van onze cursus wat onwennig en onzeker binnen. Maar ze gaan na 4 bijeenkomsten weg als echte bevallingsdeskundigen.

Bevallen werd vroeger vaak gezien als een vrouwen aangelegenheid.

Dit is tegenwoordig wel anders! Vaders/partners hebben dikwijls wel de intentie om te willen helpen. Ze weten simpelweg niet hoe. Soms zijn ze zelfs wat angstig om het verkeerd te doen. Wij geven bruikbare tips voor aanstaande vaders/partner. Op die manier verdwijnt het gevoel van machteloosheid. Hierdoor kunnen ze hun rol als voortdurende ondersteuner goed vervullen. Zij komen in hun eigen kracht te staan. Want je bent ontzettend belangrijk in het hele geboorte proces!

Als je als aanstaande vader/partner wilt weten hoe het werkt. En wil je de ideale ondersteuner zijn tijdens de bevalling? Dan ben je bij SubSense aan het juiste adres. Tips voor aanstaande vaders/partners: je kan ze ook gratis luisteren in onze podcast.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.