Vaderschapscursus

juni 17, 2020

Hoe kan je ondersteunen?

Zwangerschapscursussen, een vrouwenaangelegenheid? Tegenwoordig niet meer. Steeds meer moderne vaders willen graag betrokken zijn bij de groei en ontwikkeling van hun kindje. Ze gaan bijvoorbeeld mee naar de verloskundige. De echo mag zich verheugen op vaders bezoek. Boeken over vader worden, liggen op het nachtkastje. En er zijn ook aanstaande vaders die een vaderschapscursus volgen. Maar dat doe je dan helaas niet als stel samen. Onze zwangerschapscursus is voor zowel de zwangere als voor haar partner. Het is een vaderschapscursus en zwangerschapscursus in één.

Hoe kunnen vaders ondersteunen

Wij van SubSense weten precies wat de vader/partner als toegevoegde waarde heeft. Wij vinden dat de rol van hem/haar vaak onderbelicht is. Er zijn cursussen waar de partner ook 1 of 2 avonden mee mag komen. Onze cursus die deels gebaseerd is op hypnobirthing, dus op het leren ontspannen, is voor allebei van grote waarde. Je wilt toch weten hoe jouw zwangere vrouw het beste kan ontspannen als de weeën beginnen. Hoe gek het ook klinkt. Wij hebben voor de vaders/partners een hele pagina volgeschreven. Hierin is een lijst opgenomen met dingen die je kan doen als het allemaal begonnen is. Hoe kan je dan het best ondersteunen? Wat kan je dan aanbevelen? We weten ook dat de hechtheid tussen aanstaande ouders enorm toeneemt. Het voorbereiden samen op de komst van een baby zorgt voor verbinding.

Online cursus

In de coronatijd zijn wij van SubSense begonnen met het maken van een interactieve online cursus. Toch is het ook heel prettig om live meer uitleg bij bepaalde onderwerpen te geven. Of nog even een goede ademhalingsoefening met één van ons te doen. The best of both worlds is bij ons de combicursus te gaan volgen . En dan natuurlijk wel samen hand in hand voor de buis. Samen onze tips doornemen. Samen oefenen. Om tenslotte samen toe te leven naar een ontspannen bevalling. Nu rest je als aanstaande vader niets anders dan jullie in te schrijven voor onze cursus.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.