Veilige hechting baby

juni 18, 2020

Je kan niet ’te veel’ knuffelen

Een kind met zelfvertrouwen dat de wereld aankan is wat iedere ouder graag wenst. Maar er zijn niet veel ouders die een ‘puppy cursus’ volgen als ze hun eerste baby verwachten. Het is geen hondje toch? Maar het volgen van een ouderschapscursus is eigenlijk heel verstandig. Zeker als je wilt weten wat veilige hechting van een baby inhoudt. Zodat het kan opgroeien tot die aardige, nieuwsgierige jong volwassene die ieder om zich heen wenst.

Onze cursus is geen echte ouderschapscursus. Wel hebben we een aanzienlijk deel van onze lessen ook gewijd aan binden met jullie baby en veilige hechting. Hoe leren jullie je baby kennen? Ja zeker, dat is al een wezentje met een karakter. Met behoeftes en niet alleen de behoefte aan voedsel en een schone luier. De grootste behoefte is die aan geborgenheid, warmte en veiligheid. En laten jullie nou de juiste personen zijn om die veiligheid en liefde te geven.

Veel mensen zijn bang om hun baby te verwennen. Bang voor materiële verwennerij zijn ze meestal niet terwijl dat veel meer op de loer ligt in onze consumptiemaatschappij. Een baby kun je de eerste 6 tot 9 maanden niet verwennen met aandacht en liefde. Daarna merk je vanzelf of jullie kleintje dingen door gaat krijgen.

Het staat jullie vrij om zoveel mogelijk te knuffelen en te troosten. Baby’s die huilen hebben daar veelal een reden voor. Honger, kou, een prikkend hemdje misschien? Of toch gewoon lekker bij papa of mamma zijn. Dat is goed voor de ontwikkeling van een baby. De ontwikkeling tot een geestelijk gezonde volwassene.

Willen jullie ook een zwangerschapscursus volgens waar ook aandacht is voor veilige hechting van jullie baby? Bij ons kun je terecht voor deze cursus. Je krijgt er geen spijt van en jullie baby ook niet.

We hebben voor het deel van veilige hechting en binding met jullie baby een opleiding gevolgd in Amerika: Bringing Baby Home.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.