Waarom hypnobirthing?

juni 17, 2020

Totale ontspanning

Zo veel verschillende mensen, zo veel verschillende cursussen om te volgen. Waarom zou een cursus hypnobirthing bij jou passen? Is dat niet erg zweverig. Misschien lijkt het je lastig om de controle te verliezen. En dan juist op een van de belangrijkste gebeurtenissen uit jouw leven.

Laten wij je dan vertellen dat het niet zo zweverig is als dat het lijkt. Toen wij hier ruim 5 jaar geleden mee begonnen hadden we ook wel onze bedenkingen. Want zweverig dat waren we niet. We waren toch verloskundigen met de beide voeten stevig op de grond.

Nu weten we dat hypnose, of diepe ontspanning, heel goed past bij de geboorte. Eigenlijk zorgt de natuur er al voor dat je in een soort cocon komt. Een cocon die gevormd wordt door de bevallingshormonen die je gratis en voor niets van moeder natuur krijgt. Alleen dan moet je het wel toelaten. En dat toelaten dat doe je door je zo goed mogelijk te ontspannen. Door je hoofd leeg te maken en zorgen en nare gedachten achter je te laten. Je hoofd, figuurlijk, bij de deur van je verloskamer, af te zetten en achter te laten. Het is heel goed voor het beloop van de geboorte om het lichaam het werk te laten doen. Want bevallen dat doe je in alle rust het best.

In de cursus gebaseerd op hypnose leren we jullie alles over deze theorie. En we gaan oefenen met ontspannen. Hierbij speelt je partner ook een belangrijke rol. Die doet gewoon met elke les mee. We hebben hier speciale scripts voor gemaakt. Hier kan je op elk gewenst moment naar luisteren.

Lijkt het je wat om op deze manier toe te leven naar de bevalling? Ben je ook overtuigd over het waarom van hypnobirthing? Dan rest je niets anders dan hier even te klikken.

Tevens voor jullie gemaakt: een gratis podcast over zwangerschap en geboorte.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.