Wat je wilt weten als je zwanger bent!

september 12, 2020

Wat is het eerste waar je aan denkt bij het woord zwangerschap? Jullie zijn beland op onze website en ik vermoed dat je dan denkt aan je eigen zwangerschap. Bij dit woord hoort ook vreugde, verwachting, toekomst, geluk, baby en echo. Wat er in ieder geval bijhoort is verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid die er aankomt als aanstaande ouders. Ook om je op de hoogte te stellen van alles wat samenhangt met de zwangerschap. Zwanger, dit wil je weten! helpt jullie hierbij.

Zwanger? Dit wil je weten logo
Onze Podcast

Natuurlijk zal de verloskundige zorgverlener ook veel kunnen vertellen. Alhoewel er tijdens de reguliere spreekuren niet veel tijd overblijft voor voorlichting. Boeken en tijdschriften zijn er ook genoeg te vinden. Zeker een aanrader om een middagje in de boekhandel rond te snuffelen. Een ander medium is de podcast. Via Spotify, Podbean en iTunes zijn podcasts te vinden. Wij, Marjolijn en ik hebben ons gewaagd aan dit moderne middel om zwangeren voor te lichten. We maken nu sinds een aantal maanden een gratis podcast voor zwangeren en (aanstaande) ouders. In deze podcast hebben we al gesproken over verschillende onderwerpen. Vanuit onze ervaring als verloskundigen en als cursusleiders van onze SubSense cursus praten we over serieuze onderwerpen als bloedverlies tijdens de geboorte en de placenta.

Zwanger, dit wil je weten! gaat verder dan de zwangerschap alleen. Ook over het prille ouderschap hebben we wel wat te vertellen. Wat is veilige hechting, waarom is de vader/partner zo belangrijk? Ook de roze wolk van het kraambed komt langs. Is de wolk wel zo roze?

We streven ernaar om twee keer per maand een nieuwe aflevering up te loaden. En willen binnenkort interessante gasten in onze studio ontvangen. Gasten die jullie veel kunnen bijbrengen over dingen die jullie moeten weten. Er staan twee interviews op de planning. We praten onder andere met Marjo van der Wardt van Kraamzorg de Zuster. Hoe gaat dat in z’n werk met de kraamverzorgende in de eerst week?

Kennis is kracht! Voor een fijne bevalling moet je allereerst weten wat je kunt verwachten. En natuurlijk vanuit een reële invalshoek. Laat je verrassen en luister naar ons, zonder roze bril, in:

Zwanger? Dit wil je weten!

Kun je geen genoeg van ons krijgen dan is het een goed idee om onze veel gevraagde combicursus te volgen.

Als verloskundigen sinds 1988 (nu niet meer praktiserend) richten wij ons met SubSense vanaf 2015 op aanstaande moeders en hun partners. Wij hebben jarenlange ervaring in de huispraktijk met thuisgeboortes en als klinisch verloskundige in een (academisch) ziekenhuis.