Workshop Barings Basics voor verloskundigen/geboorte professionals


 

In deze, 3 uur durende, workshop/nascholing  leggen we het belang van antenatale educatie op basis van ademhalings- en ontspanningsoefeningen uit. Het gebruikelijke puffen wordt vervangen door een effectieve ademhaling waardoor het lichaam vanzelf ontspant en zowel de placenta als de foetus meer zuurstof aangeboden krijgen. De ontspanningsoefeningen worden begeleid door de door SubSense ontwikkelde hypnosescripts.

Hiermee is ieder ouderpaar in staat om op een ontspannen manier de geboorte tegemoet te treden. Dit is tevens een methode om eventuele, bestaande angsten onder ogen te zien en om te buigen naar een positieve mindset.

Deze methode is speciaal ontwikkeld voor de zwangere én haar geboortepartner. De betrokkenheid van de partner heeft voordelen ten aanzien van pijnbeleving van de zwangere.  Handvatten worden aangereikt en geoefend tijdens de bijeenkomsten. Daarnaast wordt er veel tijd besteed aan de positieve benadering van de aanstaande geboorte met gebruikmaking van alle zintuigen.  De zwangere en haar geboortepartner, meestal de vader, zijn na de cursus nog meer een team geworden en zijn daardoor goed in staat om alles wat tijdens de geboorte passeert samen aan te kunnen. Hierdoor ziet men vaker een prettige geboorte-ervaring ongeacht plaats en manier van bevallen met minder vraag om pijnstilling. Zowel voor de ouders als de verloskundigen een groot voordeel.

In de, door de KNOV geaccrediteerde nascholing, maken de verloskundigen kennis met deze methode van SubSense. Zij zullen hierdoor een andere kijk krijgen op de begeleiding tijdens de partus. Ze zullen ervaren welk effect de oefeningen met de scripts hebben op de fysieke en mentale ontspanning en ondervinden hiervan zelf ook profijt.

Leerdoelen:

-ademhalingstechnieken

-kennis van hypnose en zelfhypnose

-ondervinden van hypnose door scripts

-het inzetten van alle zintuigen om een positieve ervaring te ondervinden

-van ouderpaar een hecht geboorteteam maken

-positieve benadering van geboorte

 

De nascholing wordt gegeven in Bilthoven of desgewenst op locatie. Bijvoorbeeld in de eigen praktijk, ziekenhuis of geboortecentrum.

Voor meer informatie stuur ons een mail : [email protected]